Ποια είναι τα συστατικά για ένα υψηλής ποιότητας προσωπικό βιβλίο χρηματοδότησης;

Για αρχάριους, χρειάζεται ένα σαφές και συνεκτικό μήνυμα που να έχει νόημα στον πραγματικό κόσμο. Οι αναγνώστες παίρνουν τα χρήματά τους στα σοβαρά και θέλουν να μάθουν κάτι από ένα βιβλίο, προτού ξοδέψουν 20 ευρώ για να το αγοράσουν.

Εάν το μήνυμα αυτό είναι να αγκαλιάσετε την ιδέα του παθητικού εισοδήματος ή να κόψετε την οικονομική ακαταστασία στη ζωή σας για να δημιουργήσετε πλούτο, η σαφήνεια είναι το κλειδί για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του αναγνώστη.

Ένα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα είναι κάτι που πρέπει να έχει κάθε προσωπικό βιβλίο χρηματοδότησης. Εξάλλου, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των χρημάτων μας τόσο άσχημα όσο ένα ραντεβού στον οδοντίατρο ή ένα ραντεβού σε κυβερνητική υπηρεσία. Έτσι, η δυνατότητα αναβάθμισης της οικονομικής μας κατάστασης μετά την εφαρμογή των διδαγμάτων που έχουν αποκτηθεί στο βιβλίο σημαίνει πολλά για έναν αναγνώστη. Χωρίς τη δυνατότητα θετικού αποτελέσματος από ένα προσωπικό βιβλίο χρηματοδότησης, γιατί να το αγοράσουμε (Valitse viisaasti);

Δυστυχώς, το μήνυμα, η σαφήνεια και η πορεία προς ένα θετικό αποτέλεσμα δεν επαρκούν για τα σημερινά προσωπικά βιβλία χρηματοδότησης.

Πολύ συχνά, διαφημιστική προπαγάνδα προσανατολισμένη στο μάρκετινγκ και ανακυκλωμένες ιδέες την κατατάσσουν στην κορυφή της λίστας των καλύτερων πωλήσεων του Amazon (AMZN – Get Report), με λίγες εξαιρέσεις. Πολύ συχνά, ο στόχος δεν είναι να βελτιωθεί η οικονομική εμπειρία του αναγνώστη, αλλά να γίνει ο συγγραφέας το αστέρι και να αρχίσουν να τον κρατάνε τα τηλεοπτικά δίκτυα όσο περισσότερο δυνατόν.

Τα καλά νέα? Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα – τα προσωπικά οικονομικά βιβλία που ζουν στον πραγματικό κόσμο, έχουν ένα μεγάλο μήνυμα, οδηγούν έναν αναγνώστη στο δρόμο προς την πραγματική δημιουργία πλούτου και το κάνουν με ένα τραγανό, συνοπτικό και συναρπαστικό τρόπο. Αν ψάχνετε για πιο συγκεκριμένα βιβλία για επενδύσεις, ανατρέξτε στον οδηγό μας με τα καλύτερα βιβλία επενδύσεων για αρχάριους.

Εάν είστε στην αγορά για ένα βιβλίο με αυτά τα στοιχεία, ξεκινήστε την αναζήτησή σας με τα προσωπικά βιβλία χρηματοδότησης που αναφέρονται παρακάτω (μερικά παλιά και μερικά νέα) και δείτε αν οδηγούν σε οικονομική αναβάθμιση στη ζωή.

1. «Τα χρήματά σας ή η ζωή σας: 9 βήματα για τη μετατροπή της σχέσης σας με τα χρήματα και την επίτευξη της οικονομικής ανεξαρτησίας»
Από τον Vicki Robin και τον Joe Dominguez

Ακόμα και η Oprah Winfrey, ένας από τους κορυφαίους πρωταθλητές της λογοτεχνίας στον λαϊκό πολιτισμό, αποκαλεί αυτό το βιβλίο «υπέροχο».

Το βιβλίο γράφτηκε με ένα μοντέλο εννέα σταδίων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τους αναγνώστες να υιοθετήσουν μια περισσότερο σκόπιμη και ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση χρημάτων, δημιουργώντας οικονομικές αξίες που μπορούν να διατηρήσουν έναν έφηβο περίεργο για τα χρήματα για το υπόλοιπο της ζωής του.

2. «Ο πλήρης οδηγός του Dave Ramsey για τα χρήματα»
Από τον Dave Ramsey

Ο Dave Ramsey είναι ένας ζωντανός μύθος στους προσωπικούς χρηματοοικονομικούς κύκλους, αλλά αυτό το ζωντανό, χρήσιμο βιβλίο φαινομενικά παίρνει δεύτερη θέση πίσω από το πιο διάσημο βιβλίο του Ramsey «The Total Money Makeover» – ενώ δεν θα έπρεπε.

Ο «Πλήρης οδηγός για τα χρήματα του Dave Ramsey» είναι μια ολοκληρωμένη ματιά στη διαχείριση των χρημάτων των νοικοκυριών. Περιλαμβάνει μια ουσιαστική δόση διαχείρισης του χρέους (και θα έπρεπε), αλλά ο Ramsey εξαπλώνει τον πλούτο και εισέρχεται σε αυτά τα πραγματικά σενάρια χρημάτων που συναντούμε – όπως διαχείριση ασφαλιστηρίων συμβολαίων, φιλανθρωπικές δωρεές, εμπορικές συναλλαγές και επενδύσεις.

Αν χρειάζεστε ένα βιβλίο διαχείρισης χρήματος, αυτό είναι ένα καλό βιβλίο για να επιλέξετε.

3. «Το Makeover της Χιλιετηρίδας: Αποφύγετε το χρέος, Αποταμιεύσετε για το μέλλον, και ζήστε τη πλούσια ζωή τώρα»
Από τον Κόνορ Ρίτσαρντσον

Αυτή η νέα είσοδος στην αγορά εκδόσεων προσωπικών χρημάτων απευθύνεται σε αναγνώστες που αρχίζουν να βιώνουν για πρώτη φορά σοβαρά χρήματα – τους ανθρώπους των 20 ετών. Ένα άλλο βιβλίο που ασχολείται με τα προβλήματα της πραγματικής ζωής, το «Millennial Money Makeover» είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να βοηθήσει τους νέους αναγνώστες να ασχοληθούν με το χρέος – ιδιαίτερα το χρέος των φοιτητικών δανείων (Hanki tänään).

Ο Richardson, ένας πιστοποιημένος δημόσιος λογιστής, σίγουρα δεν γράφει σαν άλλους λογιστές. Το βιβλίο είναι μια κλήση αφύπνισης και ρίχνει τα μεγάλα χρέη φοιτητικών δανείων δείχνοντας πώς να προχωρήσουμε στην επιχείρηση της εξοικονόμησης χρημάτων και να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή.